HALIDAKİ KETÇAP LEKESİ NASIL ÇIKAR?
İnsanların en çok sevdiği soslardan biri olan ketçap mutfaktaki ve oturma odasındaki halılar üzerine dökülme riski yüksek bir yiyecektir. Özellikle çocuklar ketçapla taçlandırılan hamburger, sosisli sandviçler, makarnalar, patates kızartması üzerine döküp yemeğe bayılırlar. Bu yüzden istenilmeyen kazalar oluşmaktadır. Bir anlık dikkatsizlik sonucunda halınızın üzerinde can sıkıcı ketçap lekeleri ile karşılaşmanız imkânsız değildir.
Halınız ketçap lekesi olduysa lekeyi çabucak çıkarmalısınız. Yoksa halınızdaki lifler lekeyi emer ve bu durumda çıkarmanız daha da güçleşebilir. Hatta kurumuş ketçap lekesini halınızdan çıkarmaya çalışken halınız yıpratabilir ve hatta yırtılmalara kadar gidebilecek sorunlar yaşayabilirsiniz. Halınızdaki ketçap lekesini çıkarmak için kesinlikle güvenilir kaynaklardan yararlanmalısınız. Öncelikle yapılacak olan işlem halıdaki ketçabı mümkün olduğunca almaktır. Bunun üzerine vakumlu elektrikli süpürgeniz işe yarayabilir. Bu tarzda bir süpürgeniz yoksa bir kaşık veya küt ağızlı bıçakta kullanabilirsiniz. Sonrasında bir çay kaşığı toz deterjan ve bir fincan ılık su karışımını üzerine döküp temiz bir bezle ovalayabilirsiniz.
Eskişehir Emir Halı Yıkama, halı yıkama, koltuk yıkama işlemlerinde yıllardır sizlere hizmet vermeye devam etmektedir. Bu hizmet süresince kimyasal ilaç, havuzda bekletme gibi sağlık açısından sakıncalı işlemler yapmadığımız için çok inatçı, uzun süre beklemiş hatta üst üste birçok kez zarar görmüş halılarda leke çıkarma garantisi vermiyoruz.
Eskişehir halı yıkama şikayet sayfalarına baktığınızda gördüğünüz bu tarz yorumlarda aslında firmaların kullandığı deterjanların kimyasal olmaması, halıda aynı noktaya sürekli bir işlem uygulandığında oluşacak yıpranma ve yırtılma gibi sorunlardan kaçınmak için uygulamanın bir noktadan sonra kesildiğinin bilinmesi gerekmektedir.
Halı lekesinin geçirilmesinde bu tarz bir durumla karşılaşırsanız tüm bu kriterleri düşünmeniz gerekmektedir. Biz Emir halı yıkama olarak, halıların temizliği için son teknoloji makinelerimiz ve bitkisel deterjanlarımızla müdahale ediyoruz ancak halının yıpranma hatta yırtılma riski olduğundan bir noktadan sonra işlemi durduruyoruz.
Sağlık açısından önemli bir kriter olan bitkisel temizleyicilerin kimyasallar kadar etki edememesi bu açıdan bakıldığında çok normaldir.